Momz közösség

Amire igazán szükségem van, az egy csapat összetartó anyabarát, akik hajlamosak túl sokat megosztani, néha eltűnnek, van, hogy egy órát késnek, de soha nem ítélkeznek.

Milyen felemelő tud lenni az a női közösség, ahol ennyire támogatják egymást, anyák, akik azt mondják „oh igen, én is!”. Ki az, aki jobban megért, mint egy anyabarát, aki ugyanazon megy keresztül, mint mi és tudja milyen egy kisbabával egyszer lent, egyszer fent. Tudja milyen érzés kételkedni magunkban „vajon jól csinálom?” vagy milyen érzés az, amikor először rábízzuk valakire a gyermekünket. Ki érti jobban náluk, hogy mennyire szeretünk a gyermekeinkkel lenni és mennyire jó lenne már egy kicsit nélkülük lenni?

Ez egy összetartó csapat. Itt nem számít, hogy ki hogy lesz terhes, hogyan eteti a babáját, hogy jár-e bölcsibe vagy néz-e mesét; csak az számít, hogy nyitottak vagyunk egymásra, tanulunk egymástól és segítünk egymásnak. Az számít, hogy van valaki, aki ránk ír érdeklődni, hogy minden rendben van-e, de nem bánja, ha nem válaszolunk egyből. Az számít, ha vannak popsitörlővel felénk nyúló kezek, amikor épp arra van szükségünk.

Tippek, hogy mindenkinek jó élmény legyen a Momzozás

Így kezdeményezz

Az első lépés mindig nehéz, főleg, amikor friss anya vagy és meg vagy szeppenve egy kicsit, nem is biztos, hogy csillogsz-villogsz, ráadásul sebezhetőbb vagy a kelleténél. Hát tudd, hogy ez nem ijeszt el senkit, mind megéljük ezeket miközben mind szomjazzuk a másik társaságát! Az egyik legjobb módja, hogy megszólíts valakit, ha kapcsolódsz valamihez, amit a profilján láttál. Esetleg ugyanazokat a dolgokat szeretitek vagy egykorúak a gyerekek. Esetleg ugyanabba a hírességbe voltatok szerelmesek kamaszként. Vagy csak felkeltette a kíváncsiságodat valami, amit olvastál róla. Írj rá a másikra nyugodtan, hisz ő is azért van itt, hogy ismerkedjen. Ha ezt észben tartod, már mindjárt könnyebb! Használhatod az üzenetek felületen lévő matricákat is segítségül! 😉

Minél többet mesélj magadról a „kicsit rólam” szekcióban

Engedd, hogy megismerjenek, tölts ki minél több „rólam dobozt”. Ezt utólag bármikor tudod módosítani, kiegészíteni, ha a regisztrációnál nem volt időd. Érdemes ebbe egy kis energiát fektetni, hisz másoknak is könnyebb lesz így téged megszólítani és neked is kellemesebb, ha már tudtok egymásról egy pár dolgot. Adj ízelítőd magadról, az érdekeltségeidről, jellemedről és a humorodról!

Legyél minél aktívabb a lokál csevegőben

Itt nyugodtan kérdezhetsz! Az, hogy Te kérdezel, mást bátoríthat arra, hogy ő is kérdezzen. Gondolj bele, milyen hasznos lehet, ha megbeszélheted a többiekkel, hogy melyik a legjobb bölcsőde vagy melyik gyermekorvoshoz érdemes fordulni. Tudni fogod hova írj, ha elvesztitek a játszótéren a babád kedvenc alvókáját!

Dobj fel egy témát, ami foglalkoztat és szívesen megvitatnád. Érdekes, hasznos álláspontokkal találkozhatsz. Nem utolsó sorban, jól ki is adhatod magadból, amin őrlődsz.

Merj szervezkedni: csak egyszerűen mondj egy időpontot és egy helyszínt, aztán majd meglátod ráér-e valaki, a spontán találkozásokból is csodás kapcsolatok születhetnek! Ha többen is eljönnek, akkor közösséget építettél!

Nézd meg a Momz keresőben, hogy csatlakozott-e új anyuka és köszöntsd őt

Azon dolgozunk, hogy minél több anyához és kismamához eljusson az anyabarát kereső és bővüljön a helyi közösségetek. Mindenkinek jól esik, ha köszöntik egy új helyen! A szűrővel is érdemes néha játszani, hátha megtalálod a „pont hozzád illő” anyatársat messzebbről.

Ne érezd Te rosszul magad, mert valaki más nem reagál

Ne vedd magadra, ha valaki nem válaszol vagy nem jelöl vissza, nem tudhatod mi történik épp vele. Ez nem gond, nem érdemes ezen rágódni. Annál inkább érdemes folytatni másokkal és csatlakozni a csevegőhöz, ami szintén egy jó hely ismerkedésre.

Jelezz vissza nekünk bátran!

Nagyon hálásak vagyunk minden visszajelzésért! Azon dolgozunk, hogy az applikáció minél felhasználóbarátabb legyen, ezért is fontos számunkra a visszacsatolásod. Ha az app használata során visszaélést tapasztalsz vagy becsmérlő, bántó tartalmat észlelsz, azt szintén ezen a felületen adhatod tudtunkra.

Segíts eljuttatni az appot minél több anyához

A Momz egy mozgalom, arról szól, hogy egy anyának se kelljen egyedül megbirkóznia az anyaság kihívásaival a mindennapokban vagy magányosan megélniük a csodás pillanatokat. Ezt csak együtt érhetjük el, úgy, hogy terjesztjük az app hírét. Megosztásra van lehetőség az appon belül, de az is szuper, ha beszélsz róla minél több édesanyával.

Meséld el az ismerkedős történeted

Elképesztő boldogságot okozol, ha elmeséled hogyan találkoztál az új anyabarátoddal. Hogy kezdtétek a beszélgetést, mennyi idő után találkoztatok először, hol találkoztatok, mi volt az első benyomásotok. Minden érdekel minket! Küldj képet is magatokról, ha szeretnéd, hogy megosszuk a blogban vagy valamelyik közösségi média felületünkön.

Töltsd le az Appot

Kapcsolódj az anyaságon keresztül!