Mi a Momz?

Az egyik legnagyobb segítség egy édesanyának, ha nincs egyedül, és körül veszik őt hozzá hasonló élethelyzetben lévő nők. A Momz legfontosabb feladata lehetővé tenni, hogy az egymáshoz közel élő nők, az anyaságon keresztül, személyes kapcsolatokat alakíthassanak ki egymással. Megoszthassák tapasztalataikat, gondolataikat, történetüket egymással.
Elhivatottak vagyunk megoldást találni arra a modernkori problémára, hogy a nők többsége, anyává válásuk során magányosan, elszigetelve érzik magukat mind egymástól, mind a külvilágtól. Az újdonsült anyukákat ez az izoláció súlyosan érintheti, akár a mentális egészségüket is. Társadalmunkban, a legtöbb anyuka, gyermekük születése után, egyedül találja magát babájával a mindennapokban és online próbál támogatáshoz jutni. Mi hiszünk benne, hogy a személyes kapcsolatok építése és elmélyítése más anyukákkal, azonnal, de hosszú távon is (mikor már arról beszélgetnek, ki megy aznap a gyerekekért az oviba), kincset érő folyamat.
Szeretettel várunk az appon, ha most várod az első kisbabád vagy ha már édesanya vagy. Az app használata teljesen díjmentes.

Kik vagyunk mi?

Eszter

A Momz megálmodója

Kisfiam születése életem legcsodálatosabb pillanata volt. Úsztam a boldogságban, úgy éreztem elképesztő ügyes vagyok, állati jól felkészültem… aztán egyszer csak, vagy inkább szép lassan, utolért az a különös magány. Azért különös, mert kisbabám mellett egy percre sem voltam egyedül, mégis borzasztóan hiányoztak a felnőtt kapcsolatok. Minden porcikámmal arra vágytam, hogy valaki ott legyen velem, akivel megoszthatom az aggodalmaimat, kételyeimet és a boldogságom is. Aki megért, mert ugyanazon a szavakkal leírhatatlan csodálatos élményen megy keresztül, ami ugyanakkor baromi nehéz és kimerítő is tud lenni. Ahogy teltek a mindennapok, egymás után, monoton módon; kezdtem magam nagyon egyedül érezni. Legszívesebben kiálltam volna az utca közepére és kiabáltam volna, hogy „Ki akar velem babázni? Van itt valaki?”. Na, így jött az ötlet, hogy biztos nem én vagyok az egyetlen, aki így érez és biztos másnak is szüksége van személyes kapcsolatokra, felnőtt kapcsolatokra, miközben otthon babázik. Hát akkor építsünk helyi közösségeket, támogassuk egymást és ismerjük meg egymást személyesen is, ha már ugyanakkor éljük át az anyaságot és ráadásul ugyanott.

Virág

A Momz Tartalom Felelőse

Kislányom születése után a hatalmas boldogság és hála mellett, rengeteg kérdés kavargott a fejemben és bizonytalan voltam szinte mindenben. Úgy éreztem vannak az anyaságnak tabunak számító témái, amiről nem beszélünk pedig kellene. Ekkor jött az ötlet, egy oldal, ahol lehet beszélni a mindennapi nehézségekről, egy biztonságos hely, ahol olyan anyák gyűlnek össze, akik szintén kapcsolódásra vágynak. Így született meg a Hadd szóljon, Anyukám! oldalam. Eszterrel, a Momz kapcsán, kicsit később ismerkedtem meg, és rögtön tudtam azonosulni azzal a szellemiséggel és segítő szándékkal, amit a Momz képvisel. Én is éreztem a magányt, amit sok másik anya is, én is szerettem volna feltenni azt a millió kérdést más anyáknak, amik nap mint nap a fejemben kavarogtak, vágytam rá, hogy megismerjek más anyákat. Momz hamar belopta magát a szívembe, mert a segítésen és támogatáson túl, összehozza az anyákat.

Anna

A Momz Termékmenedzsere

Az anyaság tényleg összehoz. Eszterrel 15 év után véletlenszerűen találkoztunk újra, majd amint kiderült, hogy egyidős gyerekeink vannak, újraéledt a kapcsolatunk. Ezek után könnyedén mondtam igent a felkérésre, hogy legyek a Momz App fejlesztésekkel kapcsolatos tanácsadója. Szeretem a digitális termékekkel kapcsolatos kihívásokat és a kezdeményezéssel is tudtam azonosulni, én is megtapasztaltam anyaként az elszigeteltséget. A leginkább akkor, amikor szerettem volna egy olyan játszótársat a kislányomnak, akinek az anyukájával jól kijövünk és megértjük egymást. Már másfél éve voltam a hosszú nappali órákban, nap, mint nap egyedül a lányommal, amikor találtam valakit a közelben, de sajnos ők is elköltöztek. De jó lett volna akkor körülnézni egy ilyen anyatárs keresőben! Már annak is örültem volna, ha egy kávét meg tudok inni valakivel, miközben a gyerekeink egymással játszanak. Nektek most itt a lehetőség, éljetek vele, alakítsuk együtt ezt a közösséget.

Kérdésed van? Írj nekünk!

Töltsd le az appot!

Csatlakozz most!